lørdag 30. april 2011

"Folk forandrer verden!"
1. mai-aksjonen
Over fire millioner statsløse palestinske flyktninger lever i dag i Midt- Østen, etter 62 år i eksil. Svært mange av flyktningene føler seg tilsidesatt i de storpolitiske prosessene. Verdenssamfunnet har vist liten vilje til å sette deres rett til å vende tilbake på dagsorden når man har forsøkt å løse konflikten om Palestina. I dag synes flyktningenes drøm om dette fjern. Det er derfor behov for et økt fokus både på de palestinske flyktningenes rettigheter, deres daglige utfordringer og økt støtte til deres mobilisering for sin sak.
 
Norsk Folkehjelp har i mange år arbeidet i de palestinske flyktningleirene i Gaza, Vestbredden og Libanon og arbeider både for at palestinerne skal få en lettere hverdag og for deres kamp for rettferdighet.
 
Det er et stort og bredt engasjement i fagbevegelsen, den politiske venstreside, ungdomsorganisasjonene og i Norsk Folkehjelp for at de palestinske flyktningene skal få en mer rettferdig framtid. Sammen kan vi utgjøre en forskjell ved å støtte de palestinske flyktningene.
 
Vi vil vise dem at de ikke er glemt. Vi vil melde til vår norske regjering at flyktningene må være øverst på dagsorden når Norge skal engasjere seg i Midtøsten. 
kilde: Lo.no1. mai er arbeidernes dag, og har lange tradisjoner. Årest aksjon lar oss ta en pause i lønnsoppgjør, sommern i april, konglige bryllupp og faktisk se litt utover og se at noen har jobbet og kjempet i mange mange år og kjemper fortsatt for å få lov til å en enklere hverdag og kanskje til og med litt rettferdighet.
Norsk folkehjelp gjør en stor innsats for Palestinerne, og ønsker du å lære mer om deres kamp og hverdag anbefaler jeg deg å ta en tur inn på siden dere her.

Ønsker du å gjøre det enda enklerer kan du oppsøke 1. mai arr nær deg og gi penger til bøssebærerne der, eller du kan gi penger på kontonr:  9001.08.76000


Vi i Norge har det faktisk så bra at på ARBEIDERNES DAG kan vi vende blikket ut i verden, selv på et valgår! 

2 kommentarer:

 1. må si meg enig i den siste setningen der!

  SvarSlett
 2. Heia.

  Håper navnet vil passe, om ikke kanskje de må vokse tettere.. hehe.
  Monogrammet er det ei inne på babyverden forumet som laget til meg, men vet ikke hvem denne personenen var. Fikk i forskjellige utformelser. Og bruker det mye til storebroren, som på innbydelser osv. Er litt artig. Har også kjøpt slik stryke papir, så når jeg får blekk i patronen så skal jeg være enda litt mere kreatvi med det.
  Tett oppfølging er kjempe bra, da kan man slappe mere av.
  Takk for go kommentar om 2 barns foreldre. Av en eller annen grunn så blir man kun proppet av negative kommentarer.. Snodig.. Var på samme måten når vi venta storebror, så mange som må legge ut om alt det nagative. Og jeg kan med hånden på hjerte si at jeg ikke fikk de erfaringer.. hehe.

  Ha en strålende dag.

  SvarSlett

Takk for at du vil legge igjen en kommentar! Jeg setter veldig pris på det, og legger du igjen lenke til deg selv stikker jeg innom deg også!