mandag 11. april 2011

Siste uke som barnehagemamma

....iallefall for denne gangen!
På fredag er det siste dag og vi skal ha ferie før vi starter på vår nye hverdag her hjemme!

Jeg gleder meg, pappan gruer seg nok litt og hovedpersonen aner nok ikke hva som skjer.
Planen er jo ha mange sosiale settinger og roe ned tempo. Og det tror jeg vi skal klare så lenge jeg holder meg til planen for dagen og uka.
Jeg burde jo ha litt triks oppe i ermet, siden utdanningen min faktisk er mest rettet mot barnehage og barn. Stadig når det er ting vi skal eller ting som skjer her hjemme kan jeg høre min ped. lærer i bakhodet.

Den jeg lyttet mest til er nok "Du skal ikke si nei for å si nei. Ha alltid en god grunn." Det er ganske fort å si "nei", "ikke", "stopp" og slikt når man står med to barn og ting ikke går helt som man hadde tenkt. Da er det greit å høre Anne (lærern) i hodet på sin søte dansk/norsk "du skal ikke si nei for å si nei". Også kan man snu en situsajon trill rundt på 2 sek.

En annen ting jeg nok kommer til å ha god nytte av er at jeg kan endel om utviklingstrinn, tilpassing av aktiviteter og er god til å planlegge og tenke 2 steg frem når vi gjør ting. Snuppa ligger jo på noen ting lenger frem enn vanlig for alderen og der er det litt utfordring å se når man skal gå videre synes jeg.. Men jeg tror det er lettere for meg her hjemme å se det enn i en større barnegruppe.

Nå skal formingsting systimatiserers, eske for "dagens leker/akt" skal finnes og vi skal iallefall bake i dag! I morgen er det barnehage for snuppelurer. Turdag er stas! Selv om jeg mistenker at matboksen er mest stas ;)

2 kommentarer:

  1. Tipper du kommer til å klare det helt fint å balansere hverdagen til de to små. Både utfordringer, litt ro og sosial omgang i en lett blanding blir nok bra!!!

    Jeg måtte flire litt av den komentaren om "lærer Anne"... hører det stemmen i hodet stadig jeg også ja... hehe

    SvarSlett
  2. Hun er nok i mange BUA- hoder her i distriktet ja! :D

    SvarSlett

Takk for at du vil legge igjen en kommentar! Jeg setter veldig pris på det, og legger du igjen lenke til deg selv stikker jeg innom deg også!