mandag 16. april 2012

ABB rettsak og små barn

Det er ingen lett tid å vite hva man skal forklare de små og hva man skal skjerme de for. Jeg håper å skjerme mine små for det som skjer i Oslo Tingrett de neste ukene, men er ganske sikker på at også rettsaken og denne mannens handlinger blir tema mellom voksne når barna også er tilstede.

Jeg har jo mulighet til å styre og velge hva mine barn får med seg i større grad enn om de hadde vært i barnehage, men alikevel er det ikke alt man kan styre. Noe kommer til å komme frem til også mine barn.

Minste mann tror jeg ikke skjønner veldig mye av dette. Eldste skjønner nok endel. Vi var jo i Oslo en tur når hele byen var dekt av roser. Hun spurte masse da og jeg forklarte det jeg kunne og ikke mer enn jeg absolutt måtte.
Hun kjenner ikke til at mannen på forsiden av alle aviser er "han slemme", og hun ser ikke nyhetssendinger. Men hun har laaaaaange ører og tenker mye.

I disse dager går det ut mange sider på nettaviser om at man må snakke med barna og det som skjer og være der for de. At dette gjelder både i barnehage og skole. Joda.. Men jeg synes det står lite om hvordan man skal snakke med de små om det også hjemme. Jeg er ikke veldig engstelig for at mine små skal få marreritt eller store skrekken av denne perioden vi går inn i. Det er de for små og for skjerma til. Og jeg stoler veldig på at alle de voksne barna mine har rundt seg i hverdagen klarer å svare på spørsmål og forklare på en måte som gir en enkel forståelse for hva som skjer. Det er godt og trygt å vite at det iallefall er et trygt sted å spørre om ting.
 Vi er heldig på mange måter- for vi er ikke personlig berørt. Vi er en del av den store massen Norge som også er berørt. Såklart blir det tema når mange møtes og jeg tror vel kanskje det er DER mine barn får høre mest.

Hva tenker andre mammaer og pappaer om dette? Er det lett å vite om man bør sette de ned å snakke om dette, eller venter man til de spør? Har du på nyheter når barna er våkne?

2 kommentarer:

  1. Jeg følger anbefalingene fra barneombudet. Snakk om det når ungene spør og viser intresse. Se på nyhetene på supernytt med ungene.

    SvarSlett
  2. Vi har ikke sagt noe her, og nyheter mener jeg man kan se på etter barn har lagt seg. Vi sa heller ikke noe den 22, og vi har ikke fått noen spørsmål heller. Trur ikke det ble pratet noe særlig om i bhg heller.

    Jeanette!

    SvarSlett

Takk for at du vil legge igjen en kommentar! Jeg setter veldig pris på det, og legger du igjen lenke til deg selv stikker jeg innom deg også!