lørdag 22. oktober 2011

Kaldheving

Jeg vet at det går ann, men har aldri tatt meg fri til å finne ut av hvordan dette fungerer. Ofte har jeg tenkt på at det kunne vært veldig genialt å bare slengt deigen i kjøleskapet og stekt den dagen etter, men har ikke surra meg til å finne det ut.

Nå har REGAL igjen satt meg på sporet! De har kommet med noen poser med kaldheving. Jeg slag oppi en pose med "Frokostbrød" og en med "rundstykker". I kveld finner jeg ut at det er omtrent tomt for brød når jeg selv skal spise litt før kvelden. Frokost i morgen kan bli en utfordring- for å vente på at det både skal heve og steke tar litt for lang tid når man er trøtt altså! Da kom jeg på disse pakkene i skuffen, en perfekt anledning!

Så nå står det to brødformer med deig i kjøleskapet. Spent på hvordan de er i morgen og om dette er en idè og forske litt på.. Noen som har prøvd disse posene allerede?

Dersom noen enkelt kan svare på følgene så slipper jeg evt å finne det ut selv hadde det jo vært kjempe fint!!
- kan kaldheving gjøres med alle typer brød?
- går hovedkonseptet ut på mindre gjær, kaldt væske og mer væske? Er det så enkelt? Evt hvor mye mer væske bør man regne pr kg mel?
- Alle typer gjærbakst?


Dersom dette funker greit og det faktisk greit kan gjøres om til vanlige oppskrifter, kan man kanskje ha finni en løsning på dette med all tid som går med til baking!! :D

Skal oppdatere om hvordan brødene er i morgen!

2 kommentarer:

  1. Jeg har gjort dette med alle typer gjærbakst jeg. Og jeg bruker kun mine gamle oppskrifter fra mamma o.l. Halverer gjær og ellers vanlig oppskrift. Har gått helt fint for min del.

    SvarSlett
  2. Genialt!! Det er så enkelt ja!

    DA kan man jo lage deigen i fred og ro på kvelden og ha nystekt brød sånn litt etter man har stått opp!

    SvarSlett

Takk for at du vil legge igjen en kommentar! Jeg setter veldig pris på det, og legger du igjen lenke til deg selv stikker jeg innom deg også!