mandag 12. september 2011

Den store valgdagen!

Idag håper jeg virkelig folk vet å komme seg til stemmelokalet og avgir stemme, om de ikke allerede har gjort det!

Lokalavisa her i byen har nå oppslag om lav valgdeltakels sålangt, og det synes jeg er trist! Selv om det er et ganske lite sted og ikke akkurat alle som ser tydelig forskjeller på partiene lokalt er valget i år noe mer enn bare et lokalvalg.
Ja, vi skal absolutt delta for å selv påvirke hvem retning vi mener lokalsamfunnet skal ta og hvem vi ønsker skal sitte i kommunestyret! Det er viktig og det er på denne måten vi har bygget opp landet vårt.
 Men akkurat i år bør du stemme av en annen grunn også, du vil ikke si om 10 år at "neeeiii, jeg stemte ikke jeg.. Var liksom ikke så store forskjellen en stemme fra eller til" For akkurat i år bør det være rekordstor valgdeltakelse, og alle bør kunne stolt svare at "JA! I 2011 stemte jeg! Det er jo bare de som ikke får meg seg noen ting som ikke stemmer da!"

Det er et standpunkt som samfunn og gå til valgurnene og avgi en stemme (to da, for det er jo både kommune og fylkestingsvalg). Vi stod samla og kjøpte opp alle roser vi kunne se i to uker! Nå er det 10 min av din ettermiddag som kreves for å vise at demokratiet er sterkt og rurokkelig! At vi alle faktisk vet hvor heldige vi er som har denne muligheten og vil kjempe for (den store harde kampen å gidde å svinge innom valglokalet etter jobb....) å beholde vårt demokrati. At alle våre enkeltstemmer tilsammen utgjør vårt samfunn!

Kopierer to av mine venner på FB i disse dager: (håper de ikke tar seg nær av det...)

Oppfordrer alle til å huske å stemme i dag! Hvis ikke hold kjeft de neste 4 årene.. 

og denne her er ekstra fin: 

Hele familien var å stemte i stad, viktig at barn lærer viktigheten av å stemme.
 Så blir det helt naturlig å bruke stemmeretten når de blir gamle nok 

GODT VALG!!!

1 kommentar:

  1. Har stemt!
    Håper også alle tar seg i nakkeskinnet og gidder bruke 10 min på den jobben. Ellers kan de holde kjeft noen år ja!

    SvarSlett

Takk for at du vil legge igjen en kommentar! Jeg setter veldig pris på det, og legger du igjen lenke til deg selv stikker jeg innom deg også!