onsdag 15. juni 2011

Tomter i byen her...

Nå er det endelig lagt ut et salg av tomter, der privatpersoner selv skal få bestemme når de har kjøpt.
De siste åra har det nesten bare vært ferdig bygde boliger og leiligheter fra leverandører, på felt ferdig tegna og alt er liksom så ferdig bestemt, kanskje kan du rekke å bytte farge på gulvet eller oppgradere kjøkkendørene før du får nøkkelen, men du får ikke bestemme levreandør av kjøkken eller flytte en vegg før etter at alt er ferdig.

Kommunen her har en fortettningsstategi som gjør at tomter i nærheten av byen blir igjenbygd av klosser med flere leiligheter, og privatliv i hagen og stue er det lite av. Store vinduer og felles arealer.

Men nå, til mandag, er det salg av hele 32 tomter. Skulle jo tro at det var tomter til de som ønsker da, men det er så mange som ønsker tomt at allerede nå, 5 dager før salget starter, er det 30 stk som telter i kø foran kontoret til selger!!!! Kanskje folk ønsker seg litt mer valgfrihet? Litt mer egenbestemmelse og delaktighet i valget av bolig? Både av innhold og utseende?
Kanskje er politikernes stategi med masse leiligheter litt feilslått? Det er jo flere leiligheter i sentrum, fine leiligheter, som står tomme, som ikke blir solgt. Og det er ellers ganske så vilt på markedet her i byen nå..

Skal man gjøre om - selge tomter, og la folk selv få bestemme hva de vil sette på den tomta? Er markedet i byen her nådd sin grense for hvor mange leiligheter vi trenger?
Unge og barnefamilier ønsker å ha en liten hageflekk og litt privatliv slik at de faktisk kan ha døra oppe og ungene løpe ut og inn i egen hage. Man ønsker å kunne sette seg ut i hagen uten at alle som går forbi ser akkurat hva du driver med, og man ønsker å ha et gjerde til naboen- ikke bare en vegg.

Hus som ligger til salgs i byen her er i en prisklasse som mange barnefamilier og etablere ikke kan makte, selv med jobber i det private blir man gjerne nærmere 40 før man kan få et hus man drømmer om. Å bygge det selv kommer gjerne litt billigere ut, selv om man ikke gjør alt selv. Og kanskje hadde man klart å dempe markedet litt? Iallefall synes jeg det er på høy tid med byggefelt med forskjellige hus og egenpreg igjen! Ikke flere veier der alle hus har likt utseende og romdeling! La folk få bestemme seg og begrens store utbyggeres makt!

5 kommentarer:

 1. enig med deg!
  men er det ikke budrunde på disse tomtene de legger ut nå? så de ender nok opp ganske dyre...

  SvarSlett
 2. Eneboligene i Kongsberg koster ca like mye som 3-roms i Oslo. Her kan man glemme å få seg hus hvis man er normal ;-)

  SvarSlett
 3. Joda Torunn, men det burde da være litt forskjell på Kongsberg og Oslo? Vi ligger ganske mye dyrere enn Drammen f. eks...
  Flink pike: Det er ikke runder på disse, det er fast pris på tomta, men det er stort sprik i summen. De billigste 700 000 og de dyreste 1.7... Første mann til mølla gjelder! Så de som er litt lenger bak i køen enn 32, får jo håpe at de kan betale og få en dyrere tomt som noen før ikke hadde råd til.. GALSKAP!

  SvarSlett
 4. Det huset dere ønsket dere blei jo dyrt til slutt det og. Synd dere ikke fikk det, det så jo superkoselig ut. lykke til videre i jakten på drømmehuset :-)

  SvarSlett
 5. Det kommer fler tomter for salg, de ligger for høring i planutvalget.

  Ting tar tid!

  Så mulighetene kommer:)

  SvarSlett

Takk for at du vil legge igjen en kommentar! Jeg setter veldig pris på det, og legger du igjen lenke til deg selv stikker jeg innom deg også!