tirsdag 22. mars 2011

Måter å unngå giftstoffene

Hovedpoenget med slike artikler er jo så klart å påvirke våre valg som forbruker til å velge de kanskje litt dyrer, mer miljøvennligere og litt bedre produktene.
Og i vårt samfunn har de aller fleste av oss mulighet til å velge disse produktene uten å måtte g avkall på andre store ting.

Hva skal man da se etter? Annet enn navnet på alle disse stoffene iallefall jeg sliter litt med å gå rundt å huske...

Jo- velg miljømerkede produkter!
Alt fra takplater, gulvplanker, maling, madrasser og senger finnes i miljømerkede varianter.


Kanskje kan en time eller to inne på gronnhverdag.no kan være lurt før man går til innkjøp av forskjellig til oppussing og langvarig bruk. - At et stoff ikke er forbudt, betyr ikke nødvendigvis at det er lurt å bruke det.Antallet mennesker med allergiske sykdommer har for eksempel eksplodert siden 1960-tallet. Vår kjemiske hverdag er trolig en viktig årsak, skriver SFT, Statens forurensningstilsyn, i publikasjonene Barnas kjemiske hverdag


Disse lekene bør du levere tilbake hvis barna dine har dem.
Halssmykke fra B.Lie Agentur
Maracas fra Simba-Dickie Nordic AS
Rød veske med jordbær fra Martin O. Haug A/S
Nøkkelring fra Scandecor AS
Statens forurensningstilsyn ( SFT) har kontrollert leker for barn og funnet flere produkter med forbudte stoffer. En av lekene, et halskjede, inneholdt et stoff som kan være akutt helsefarlig. babyverden.no og alltombarn.se. skriver dette om miljøvennlige tiltak: 

10 tips til enkle miljøvennlig tiltak:

1. Sorter søppel, og gjenvinn det som kan gjenvinnes.
2. Gjenbruk og arv av klær.
3. La bilen står hvis turen er kort. Ta sykkelen eller bena fatt, det er bra for både dere og miljøet.
4. Bruk lokal mat og høste fra naturen.
5. Si nei til uadressert reklame, det minimerer avfall.
6. Sjekk innetemperaturen. Dette er noe mange kan sette ned.
7. Oppussing. Må du pusse opp? Hvis ja, ta en titt her: http://www.gronnhverdag.no/Nettsider/Groenn-Hverdag/Tm/Bolig/Tips/Oppussing
8. Se etter økologiske produkter eller svanemerket når du handler. Det finnes både økologiske klær, pleieprodukter og mat. Begynn i det små, det er bedre enn ingenting.
9. Kjøp refill. Det sparer miljøet for mye emballasje.
10. La skolebarn gå eller sykle selv til skolen.

Spesielt nr 7 og 8 gjelder jo akkurat dette... 


Oppfordrer alle til å bruke litt tid inne på sider som gronnhverdag.no  før de pusser opp og går til storhandle av klær til store og små! Her er det masse tips og ikke alt behøver å være vanskelig å gjennomføre! ;)


2 kommentarer:

  1. Hei!

    Tillater meg å legge inn et tips på en annen nyttig nettside: Erdetfarlig.no. Her finner man informasjon om farlige stoffer i vanlige forbrukerprodukter (deriblant produkter for bygging og oppsussing). Man får tips til helse- og miljøvennlige alternativer og dessuten råd om hvordan man skal kaste produktene riktig når de har blitt avfall.

    SvarSlett
  2. Kjempe flott!! Den skal jeg se nærmere på iallefall :)

    Takk :D

    SvarSlett

Takk for at du vil legge igjen en kommentar! Jeg setter veldig pris på det, og legger du igjen lenke til deg selv stikker jeg innom deg også!