søndag 13. mars 2011

Dyrbar last- barnehage- buss

Sist uke fikk vi  i barnehagen brosjyren "Dyrbar last" fra Trygg trafikk. Der står det om skader ved å sitte fremovervendt i barnesete i forhold til bakovervent, i 50 km/t. Ganske skremmende! OG jeg er er igjen helt sikker på at barna våre skal sitte bakovervendt leeenge til!

Samme uke kommer det beskjed om at barna på snuppas avdeling skal på busstur, med bybussen. *det går et laangt grøss igjennom meg*. Bybuss...
 Sjelden belter på setene, bestefall magebelter,  hakkete kjøring med mange stopp og få voksne med mange barn...
 Innerst inne har jeg lyst til å si nei, ikke bybuss uten 5 punkts i barnevogn og vogna spent fast på handicapplassen.... Jeg har kjørt buss med snuppa da hun var hjemme med meg, og vet hvordan bussruta inn til byen er her. Hun har alltid sitti i vogna og den har stått med dobbel brems, sele i bussen og sele på henne... De kan ikke klare å prøve sikring engang når de skal 3 voksne og 7 barn på tur, alle med samme buss. Det er maks plass til 2 vogner- det blir 4 barn maks.... Hva med de 3 andre? Har jo full forståelse for at det er morro, at det 99,99 % sjans for at det går helt suverent. Og at de ikke kan ha med seter på bybuss og drasse disse rundt i byen..

Jeg har ikke sagt nei, (ikke at  vi har blitt spurt...), rett og slett fordi jeg vet jeg er hysterisk, og at snuppelure kommer til å ha en flott dag..
Men det er litt dobbelmoral! Sende ut kampansjer på mandag og sende mail på lørdag om dat du skal på tur med usikra buss.... (litt satt på spissen).
Og kan de egentlig reise usikra på bybussen med mitt barn når jeg har skrivi klart og tydelig på skjema til barnehagen at hun ikke skal reise i buss/bil/taxi uten bakovervendt, godkjent sete?
Jeg vet jo strengt tatt ikke om de skal ha med noe som gjør det sikrere, men jeg må ærlig innrømme at jeg ikke ser for meg at de drasser rundt på det.. Og iallefall ikke bakovervente seter.. Men det kan jo hende de har en plan siden det står i meldingen at vi ikke skal tenke på noe, de ordner alt.... 

Dette er hentet fra trygg trafikk sine nettsider:

På tur med barnehagen – hvilke regler gjelder? For personbil gjelder reglene som beskrevet på side 2. For buss og maxitaxi/minibuss er det andre regler, og ikke like strenge krav til bruk av sikringsutstyr for barn. Spesielt utstyr skal brukes, men dersom det ikke er tilgjengelig skal bilbelte «brukes på egnet måte». Vi anbefaler at barnehager og kommuner som innkjøpere av transporttjenesten stiller krav til transportselskapene om å stille med en buss som er egnet for å transportere barnehagebarn. Det betyr at den bør ha trepunktsbelter på alle plasser, slik at de minste barna kan sikres i barnestoler, og de større med barnestol eller bilpute i kombinasjon med bilbelte.

Er det bare jeg som reagerer?

6 kommentarer:

 1. De kan ikke ta med seg ditt barn når du har skrevet at de ikke kan det på det skjemet du har fylt ut. Ellers så vet jeg da ikke hva som skjer, om du må holde henne hjemme eller om hun da blir plasert på en annen avd.

  Jeg forstår din bekymring godt. Og jeg kan tenke samme tanke, samtidig som det er dette som er jobben min, og dette er en reise måte som igjen er godkjent..

  SvarSlett
 2. en ting er i hvertfall sikkert.
  de har egentlig ikke lov å reise på tur med bybussen når du har skrevet under at hun ikke skal kjøre noe som helst uten forsvarlig sikring..

  SvarSlett
 3. Vanskelig den der ikke sant! En ting er når vi selv gjør det, noe annet er det når andre gjør det og jeg ikke har noen kontroll.

  Blir spennende å høre hvodan de løser det... Det er iallefall evt denne ene turen det blir for min søte lille..

  SvarSlett
 4. Litt redd for å holde henne utenfor på en måte også da... Om dere skjønner..

  SvarSlett
 5. skjønner deg godt.

  de aller fleste SFO`ene her i byen har klare regler på at det skal være bilbelte i bussene vi bruker.. der er jo ungene en del større da, så har ikke seter, men vi krever belter om vi skal på tur.

  SvarSlett
 6. Aner ikke hvordan de gjør det når de skal på vanlig tur, påenget med denne turen er å kjøre bybuss... Og der er jo sikkerheten heller dårlig..

  SvarSlett

Takk for at du vil legge igjen en kommentar! Jeg setter veldig pris på det, og legger du igjen lenke til deg selv stikker jeg innom deg også!