torsdag 25. november 2010

Sykdom i hus

Som så mange andre på denne tiden har vi fått forkjølelsen i hus. Snuppa ble henta etter telefon fra bhg med feber og tett på tirsdag. Virket ikke veldig syk og feberen har kommet og gått litt.

I går virket hun ganske fin på morran og vi avtalte å opprettholde besøk som var planlagt. Hun sov lite, men virket igrunn bare litt reduert ikke veldig syk. Da besøket kom og snuppa fikk noen å leke med så man jo hvor redusert hun faktisk var.
Mens de var her ble også øynene klissete og det rant gult puss. ØYEKATARR! Herlig!!
Gjett om vi vasker hender og slik mellom hver gang vi bytter mellom stor og liten her nå da!

På NHI og Oslo legevakt sine sider står det:
Hvordan er langtidsutsiktene?Viruskonjunktivitt går over av seg selv etter 5-10 dager. Hvis bakterier er årsaken, varer betennelsen ubehandlet fra få dager opptil 2 uker. Med behandling kureres bakterieinfeksjoner i løpet av noen få dager. Hvis du ikke merker bedring etter 2-3 dager med behandling, eller dersom det utvikler seg smerter eller synssvekkelse, bør du kontakte legen igjen.


Barnehage/dagmamma

Med dagens kunnskap er det ikke av smittevernhensyn grunnlag for å anbefale at barnehagebarn med mild til moderat øyekatarr holdes hjemme. Bare ved kraftig øyekatarr med rikelig pussdannelse bør barnet av smittevernhensyn holdes hjemme inntil pussdannelsen har avtatt. Ved kraftig øyekatarr vil det vanligvis være behov for legekontakt, og barnets allmenntilstand vil også i stor grad styre behovet for å være hjemme fra barnehagen. Det må være opp til barnets foresatte å avgjøre om et barn som har symptomer på øyekatarr, skal undersøkes av lege.


Snuppas almenntilstand tilsier iallefall at vi holder henne hjemme, så da har vi sagt at vi holder henne hjemme frem til mandag. Det står også at det ikke er vanlig med smerter, så det er jo godt. For det ser virkelig ikke godt ut!

Jeg har legetime i morgen og tenker at da kan jo legen min bare raskt se på henne også! Blir folksomt på den etterkontrollen gitt! 2 barn og meg..Lurer på om jeg skal høre med min søte snille mamma om hun kanskje kan være med å ta de små når de er sjekka... Vi får se :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du vil legge igjen en kommentar! Jeg setter veldig pris på det, og legger du igjen lenke til deg selv stikker jeg innom deg også!