søndag 27. juni 2010

Nattamming, amming og overnatting

Jupp! Dagens tanker omhandler disse temane!

Nattamming- joda, her i huset gjør jeg fortsatt det. Vanligvis bare en gang om natta da, helt mot morgen. Men da er også snuppa på 1 år utsulta og valget er å stå opp å lage mat kl 5... Puppen holder en time til kanskje og da er det jo litt kos før vi står opp og starter dagen.
 Er dette helt galskap? Hun har akkurat blitt 1 år, vi har prøvd å slutte tidligere, og jeg blir ikke plaget av det.
NEI, det er ikke galskap!!  Det er et valg jeg har tatt og nesten tar på nytt hver kveld. Jeg trenger ikke nekte henne puppen om natta enda, noen netter er det ikke før 6, og  da kan vi jo stå opp. Andre ganger er det 2 ganger om natta. (det er sjelden og bare en natt av gangen). Hun spiser mye gjennom hele dagen, og er hun noe som meg er 11-12 timer lenge uten litt påfyll, selv om man sover!
Så her fortsetter jeg litt til med denne amminga!

Amming på dagen- gjør dette også vi! Enda hun både går og har masse ord. Ofte kan jeg bytte det ut med vann, men spesielt på morgen går ikke det. Jeg har masse melk, og ser ikke noe problem med dette heller jeg da.. Ammer ikke på kafe eller slike ting lenger. Det er hjemme og evt hos noen få venner og besteforeldre. Ikke fordi jeg synes det er ekkelt (vet mange synes det er ekkelt når barna er så store), men fordi hun ikke trenger pupp igjennom hele dagen lengre.
Mange lurer på hvor lenge hun skal få, og mange spøker med at andre snart overtar puppen. Hun blir jo storesøster om noen mnd.
Jeg vet ikke hvor lenge hun skal få, jeg har lagt vekk alle planer om slike ting. Etter det totalt fiasko forsøket tredd ned over oss med avsluttning av nattamming har min holdning til dette blitt veldig åpen. Den dagen hun ikke spør og ikke får, ja, da slutter hun da.
I oktober får noen andre førsterett på melka, det er klart. Men litt om morgen eller slik skal hun fortsatt få om jeg har nok. Hun er bare 1 år, og om vi holder på litt smått til hun er 2- hvem har rett til å bry seg?! (ikke missforstå da; hun skal ikke få pupp til hun begynner på skolen akkurat ;)

Overnatting: Dette har jeg egentlig ikke tenkt så mye på før de i barnehagen spurte om det på samtale.... (hva har egentlig de med det?) Men iallefall, vi har da overnatta steder, men det har aldri vært aktuelt at hun skal sove et sted uten meg, og for meg er ikke det aktuelt enda heller.. Både pga nattpupp, orker ikke "rette opp" etter andre som har gått med henne hele natta, og jeg trenger ikke barnepass på natterstid til noe tror jeg.. Den dagen vi har det behovet blir det noe annet, men jeg er jo alltid kjørnbar og kommer meg hjem. Jeg ønsker å ha henne hos meg om morgen selv om vi kanskje er ute en kveld.
Joda, hun har sikkert besteforeldre som ønsker overnatting snart, men den tid kommer. Bare ikke enda!

2 kommentarer:

 1. Synes det er bra du lufter og skriver ned dine meninger. Og synes de er helt rett, fordi di er dine.
  Så fortsett å gjøre akkurat det du gjør, for det du gjør er jo det beste for ditt barn! :D

  Skjønner det med å sove vekke, har selv sovet vekke ifra min 1 åring 2 netter, da var han hjemme med far. Ellers har det igrunn ikke vært noe behov for å ha han vekke i fra oss om natta. Vi har jo fått han fordi vi vil være med han :D

  Klem

  SvarSlett
 2. Helt enig med deg ang overnatting. Vi har kun hatt barnevakt av bestefoldrene på kvelden og stått opp selv. Jeg liker å vite at jeg skal se Prinsen dagen etter. Så får jeg heller være litt trøtt og legge meg litt nedpå når han sover formiddags duppen ;)

  SvarSlett

Takk for at du vil legge igjen en kommentar! Jeg setter veldig pris på det, og legger du igjen lenke til deg selv stikker jeg innom deg også!