fredag 14. januar 2011

Ryddig kjøkken?

Leste i går en artikkel på nett "10 tips for et ryddig kjøkken".
Oi! Tenkte jeg-. det hadde vært kjekt om noen av de kanskje hadde virka! For det er ikke alltid like lett å holde benker tomme for alt mulig og skapene ryddig.

Den starta bra med overskrift om "Alt på rett sted gjør det enkelt å finne frem" Tenkte kanskje det kom noen tips om hva som passer best sammen i forskjellige skap og hvor det er logisk å ha det... Men nei, det var stort sett mens info i overskrifta og ikke i teksten.
Mitt tips er vel å ha lukka skap slik at det ikke trenger å stå fint og på plass hver dag. Har du ting du ønsker å stille ut anbefaler jeg et fremskap ol med bare slike ting i!

Annet var å samle krydder nær ovnen, gjerne i krydderhyller... Ja... Det sier vel seg selv littt... Setter da ikke krydderet på andre siden av kjøkkenet når det er ved konfyren vi bruker det mest?

Også var det tips om å rydde og vaske både under vasken og i kjøleskapet.. Ja... Det hører vel gjerne med av og til..

 Jeg synes artikkelen mest fortalte meg å huske å vaske...

Mine tips for å prøve å holde et kjøkken sånn nogenlunde ville nok vært:
 • ta deg tid hver kveld til å vaske vasken og benken. Rydd benken tom for alt som ikke skal være der
 • en gang i mnd gå over alt av papirer ol som blir liggende i en hylle, boks eller hva løsningen din er- og KAST!
 • unngå alt for mange elektriske duppeditter! greites er jo å ha de i skap, men da støver de jo ned. Trenger du alt du har? Finn.no er et fint sted å selge litt av det!  Eller lever det til loppemarked eller innsamling av elektrisk utstyr på søppelfyllinga. 
 • godta at man gjerne trenger litt mer av forskjellig utstyr når man har barn og familie enn når man er alene (eller i interiørblader)
 • Unngå åpne hyller og ha minst mulig steder der stekeos og støv kan samle seg! 

2 kommentarer:

 1. Bra tips og veldig enig med deg=)
  Driver mens jeg nå er SM og rydder og vasker ned hele kjøkkenet. Var på tide. Og utrolig godt å bli kvitt en del og ikke minst få rydda litt i alle skaper og skuffer. Er utrolig hvor mye som samler seg opp.. Og at man uansett hvor stort kjøkken, aldri føler at man har nok plass.. hehe

  Ha en strålende helg.

  SvarSlett
 2. Jeg skal gå igjennom alle skuffer og skap etter dåpen. Denne uken har jeg hatt nok å gjøre :)

  SvarSlett

Takk for at du vil legge igjen en kommentar! Jeg setter veldig pris på det, og legger du igjen lenke til deg selv stikker jeg innom deg også!