mandag 30. august 2010

Barnas dag på friluftsmuseeum

Helgene går unna i en voldsom fart nå synes jeg!
Denne helgen har det vært utrolig varierende vær, men vi har alikevel klart å gjøre litt ute sammen også :)

På søndag brukte vi store deler av dagen på barnas dag på et friluftsmuseum. Kjempe flott!
Lille frøken her har jo vært der masse, men denne gangen var det en spesiell dag og masse folk! (nesten bedre å være der "alene" på dagtid. hehe)

Hun så dukketeateret "lille Blå" for de som husker det fra barnetv..

Hun var veldig fasinert en lang stund! Og vi holdt nesten hele forestillingen tror jeg.

Mens fortsatt de fleste var inne tok jeg dette bilde ute. Masse folk ja!! '
Søndag var det åpent inn til sauene og geitene. Frøkna synes dette var hysterisk morsomt, og skulle helst løpe etter sauene. Med bratte bakker og sølevann overalt (og bæsj) ble det ikke helt sukse, men hun kosa seg masse!  Det var selvfølgelig muligheter for å kjøpe masse forskjellig, fra steinbakt brød, vafler og div til tur med hest og vogn. Men for oss var det dyra som var spennende. Mat fasinerer henne lite når vi er ute sånn igrunn..


Vi leta masse etter kuene, Snuppa er veldig fasinert av den som var kalv i vår. Og de koser seg masse sammen (gjennom gjerde) når de møtes. Men igår fant vi de ikke gitt. Kan hende de er tilbake hos bonden, eller at de lå slik til at vi ikke så de fra utenfor sperringene. Men da kunne vi gå til bilen og "såva" istedenfor gitt.


Avslutta helga med hønsefrikase og svigers på middag. En god helg!

lørdag 28. august 2010

Konkurranse hos HildeM

denne bloggen kan du vinne den flotte vognposen Velvet fra Eloide Details.
Dette er poser til stroller  og jeg synes de ser helt nydelig ut!
Hun har også lagt ut en test av disse posene som man kan lese!
Det virker som en blogg med mye innhold og masse spennende for akkurat meg å lese om! Hun tester forskjellige produkter, samtidig som hun forteller litt om hvordan ting er med en liten gutt på 7 mnd i hus.
Den er absolutt verd et besøk om du også er på utkikk etter blogger å følge :)

nye blogger å følge...?

Kan jo hende noen har lagt merke til det, men listen på siden her med hvilke blogger jeg følger begynner å ha endel blogger som ikke lenger er oppdatert eller åpne.
Derfor er jeg alltid litt på utkikk etter nye blogger å følge.
Idag tror jeg jammen jeg har funnet en :)

Har du tips til andre blogger som er verd et besøk eller to?

fredag 27. august 2010

Lyst til å se snupperommet ferdig?

Vel... Nå er det ferdig!
Jeg er veldig fornøyd, selv om rommet er lite har jeg fått det hyggelig og også rom for lek og hygge for snuppa. Ikke bare et soverom! :)

Noen løsninger er jeg veldig fornøyd med!
Det er i rommet et innebygd skap, slik som det var i gamledager. Døra var borte lenge før vi overtok huset, og jeg er ikke så glad i slike skap. Vi skal i tillegg ha klær og slike ting samla på et annet rom, så skap trengte vi ikke.
Siden ikke alle er like glad i kreative løsninger, så har jeg gjort det enkelt slik at å fjerne noen få skruer er nok til å få plass til hyllene igjen og skapet er tilbake.
Det skal et leselys inni til snuppa, men jeg har ikke funnet det jeg vil ha.
Det er også montert en rullgardin, som går nesten helt ned. På den måten kan vi skjule på rotet øvert der jeg har beholdt noen hyller til div ting, og evt hele kroken om hun skulle ønske det etterhvert.


På Bohus fant jeg noen perfekte hyller i kubeutforming. Inni er de rosa, og matcher veldig mitt rosa og lilla tema. Hehe! 4 slike hyller ble spora opp, siden de selger ut serien var det innom forskjellige bohusvarehus. Men 4 stk er nå på vegg! 3 til snupp og 1 til oss voksne.

Her er en liten "lekekrok", som ikke er krok, men avgrensa på langveggen med disse hyllene. Imellom to av de har komfyren havna, og det blir ca midt i rommet. Hun elsker det!



Hun har også fått med seg senga si og lesestolen til kvelden. Med vegghengt sengehimmelstativ (nei, fant ikke men fant en til å sette i vogger og kledde denne med stoff og festet den i veggen med beslag finni på Claus Olson.) Vanlig gardiner er satt på stativet, så da er det samme om det går bak eller ikke, og muligheten blir mange fler!
Ble ganske koselig synes jeg!



Til sist et bilde av hele rommet. Er ikke store rommet, men det ble over all forventning (iallefall min og sambos :)  Det blir nok en liten krok i enden av senga (der dukkevogn står nå) med dukkeseng som hun skal få som storesøster gave, og når stolen går ut blir det lite bord og stol under vinduet. Men det er litt til enda.
Teppet med tall var også en stor hitt!

tirsdag 17. august 2010

Åpen barnehage vs barnas hus?!

Leser mange steder om folk som er i åpen barnehage med sine små.
Da lurer jeg veldig på om det er en barnehage der det er personal ansatt og foreldre kan levere sine barn til aktiviteter (selvsagt med tilstedeværelse siden de aldri vil bli ordentlig trygge på personal) eller om det er som barnas hus her i byen.
Et hus med leker som foreldre kan være i sammen med barna. Ikke mer pedagogisk styrt enn det...

Noen som vet?!
Og hva koster åpen barnehage?

Et slikt tilbud må jo være genialt! Allså med en barnehage, med personal som har pedagogisk syn på ting og som er der sammen med foreldre.... Hmmm....

torsdag 12. august 2010

Barnerom! Inspirasjon?

Mitt kjære søte barn skal få nytt rom! I håp om at det skal bli et mer rom for henne enn bare et sted å skifte og sove får hun nytt rom nå før lillebrøster kommer!

Det skal males og innredes og jeg surfer etter inspirasjon!
Rommet er ikke veldig stort, så smarte løsninger er veldig velkomment!

Planen er at seng og litt leker skal ha plass. Klær og stelleplass blir der det er idag, så garderobeskap trenger jeg ikke der, enda. (hva vi gjør når neste skal ha eget rom også skjønner ikke jeg! Flytte?!)

Har du gode tips om blogger eller andre sider på nett vil jeg gjerne vite om de!!
Rommet er ca 2 x 4 meter.

fredag 6. august 2010

Min bedrift! Babymassasje!

Jeg er i oppstart av egen bedrift, og skal drive med Babymassasje!

Har tatt en utdannelse som internasjonal instruktør (IAIM) og håper å kunne lære bort til mange foreldre og nære til små barn!
Det som er så fantastisk er at man kan bruke det fra barnet er bittelite og til de er store :D

Nå er siden min oppe! Meget enkel, men iallefall litt info der!
Håper dere kan ta en titt og gjerne gi meg tilbakemeldinger her! Alltid kjekt med flere øyne som ser og mange av bloggerne her er jo i målgruppa ;)


http://www.knøttekna.net/

torsdag 5. august 2010

Sydd vognpose helt selv!!

Siden snuppa snart starter i barnehage og jeg liker best å ha henne i poser når hun sover ute uten tilsyn ble det endel søking på nett etter inspirasjon. Og det får man jammen!!

Her er resultatet av første posen! Som jeg håper blir greit nå utover i august/september uten mer. Har kjøpt inn til å lage både "voksipose" og flere fleesposer.

Flees utenpå, bomull inni og glidlåser halvveis i sidene

Lukket. Det er snor øverst som strammer bak på ryggen av vogna og snor foran til å stramme litt ved vind


Åpen i Emmaljunavogna. (skal i en Briovogn, men den vaskes)
God plass og med snoren på topp sitter den godt!

Er veldig fornøyd!!
Selv første gang med glidelås gikk over all forventning!

Bilder av huset før og under maling!

Tidligere fargekombinasjon på huset. Rødt som hovedfarge og blått rundt vinduer ol.
Huset slik det var, under nærbildet før maling kommer på...

Ny fargekombinasjon!

Hagehuset vårt.. Blir nok veranda der engang også ;)


 Har ikke ferdigbilder av huset, vi har ikke malt grunnmur enda, så det får vente... :D

<>
Lagt ned en bambusvegg ut mot plenen og funnet en gammel rose som begynner å leve igjen! Satt ned en hvit staude, med søte hvite blomster og en lav roseplante til.Litt slitene etter varme og bilkjøring, men de har kommet seg fint!
Litt fra hagen også, ikke så bra bilder ser jeg.. men, men